Oldal kiválasztása

Kedvezményezett neve: Szivárvány-Ép Kft.

Projekt címe: A Szivárvány-Ép Kft. munkavállalóinak képzése a versenyképesség növelése érdekében

Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00882

Támogatás összege: 26 800 000 Ft

Támogatás mértéke: 100 %

Projekt tartalmának bemutatása:

A folyamatosan és egyre gyorsabban változó környezetünkben a vállalkozások alapvető érdeke, hogy a változásokhoz minél hatékonyabban alkalmazkodjanak. Ebben segítséget nyújt a munkahelyi képzés is, melynek általános értelemben vett célja, hogy biztosítsa azokat a kompetenciákat a szervezetben, amelyek segítségével a szervezet rugalmasan tud alkalmazkodni a változó kihívásokhoz, illetve amelyek szükségesek a meglévő szervezeti kultúra megtartásához vagy fejlesztéséhez. A munkahelyi képzés előnyei között szerepelhet többek között az erős célra orientáltság, a csoportdinamika felgyorsítása, a specifikus szervezeti problémák hatékonyabb megoldása.

A Szivárvány-Ép Kft. számára fontos szempont, hogy a munkavállalóit ösztönözze és támogassa az egész életen át tartó tanulásban, így a munkavállalók jobban tudnak alkalmazkodni a munkaerő-piaci és társadalmi változásokhoz. A Kft. előző évi statisztikai létszáma 93 fő, a képzésbe bevontak száma 37 fő, akik végzettség tekintetében kerülnek bevonásra. Emellett akit fejlesztenek, az fontosnak érzi magát a szervezetben, motiváltabb lesz a pozíciójában, csapatában. A képzés bizalmi kapcsolat munkáltató és munkavállaló között, mindkettejüknek perspektívát ad.

A Kft. fokozott figyelemmel kísérte a képző intézmény kiválasztását, hisz elsődleges szempontja a színvonalat oktatás volt.

Ezért ennek a projektnek a keretében a Kft az alábbi képzések megvalósítását tervezi:

  • Építményzsaluzat és fémállvány szerelő OKJ 31 582 02 (480 óra) 32 fő részére – az OKJ-s képzés a Kft. profiljához igazodik. 32 fő vesz részt a képzésen, ezáltal megnövelve a vállalkozás versenyképességét és esélyét a terjeszkedésre is. Irinyi Terv keretében besorolható: 4120 vállalati tevékenységi körhöz – szervesen kapcsolódik ehhez a képzés.
  • Első lépések a digitális világba – IKER 1 szintű képzés 6 fő részére – a digitális gazdaságba történő beilleszkedésjavítása érdekében elengedhetetlen ez a képzés. Célunk a munkakörökhöz kapcsolódó általános és speciális informatikai szaktudás átadása.
  • IPAR 4.0 Felkészülés Képzés (szervezeti filozófia vállalati bevezetéséhez valamint fejlesztéséhez szükséges munkavállalói kompetenciák fejlesztése) 6 fő részére

 

Projekt megvalósulásának időtartama: 2019.05.13. – 2020.10.02.